fbpx
Fra jobb til pensjonisttilværelse: 5 ideer for å holde seg produktiv og engasjert
april 4, 2023

Oppdatert 2023: De beste sommeraktivitetene for barn i Fredrikstad, Sarpsborg og Halden

 
Er du en av de som planlegger ferien hjemme i sommer? Da er du nok en av mange.


Østfold-regionen, med de sjarmerende byene Fredrikstad, Sarpsborg og Halden, er et yndet sted for familier på jakt etter givende og spennende ting å gjøre med barna. Denne guiden presenterer 15 aktiviteter som er noe av de beste tingene å gjøre for barn i disse byene for sommeren 2023. Aktiviteter inkluderer alt fra vitenskapelige opplevelser i INSPIRIA Science Center, historiske utflukter til Fredriksten festning, naturoppdagelser langs Bjørneløypa i Fredrikstad og mer. Her er noe for hver aldersgruppe, interesse og evnenivå, og denne guiden hjelper forhåpentligvis med å planlegge minneverdige dager ut i Østfold-regionen..

 

1. Bjørneløypa i Fredrikstad – Egen tursti for barn

Bjørneløypa i Bjørndalen er rundt 1km lang med start og slutt ved 2.dam i Fredrikstadmarka. Dette er en morsomtursti hvor barna kan være med å oppdage de ulike dyreskulpturene som finnes rundt om på turstien. Her finner du alt fra bjørner, fugler og ekorn, som er skåret ut av den kjente treskjæreren Jordan Anderson. Halvveis i stien kommer du til en grillplass med sitteplasser hvor du kan nyte en god pause.

 
 
 
 
2. Spøkelsestur i Fredriksten festning

Den fantastiske festningen i Halden byr på flere aktiviteter enn bare museum og Audioguide. Her du mulighet til å kjøpe et spøkelses kart å ta med barna på en spennende oppdagelsesferd med spøkelser og hulevandring. Kartet kjøpes i Fredriksten infosenter, her det også er mulighet til å kjøpe suvenirer, brus og is.

 
 
 
 
3. Sommerferie på Hjørgunn Gård (8-12 år)

 

Hjørgunn Gård tilbyr et sommerprogram skreddersydd for barn i alderen 8 til 12 år, hvor barna får mulighet til å dykke inn i gårdslivet og bli kjent med vår norske kulturarv. Trygt veiledet av engasjerte voksne, vil barna skape uforglemmelige minner, utvikle nye vennskap, og få en velfortjent pause fra den digitale hverdagen. Programmet inkluderer daglige fellesmåltider, praktisk læring om hester, og aktiv deltagelse i gårdsdriften, som alle bidrar til en dypere forståelse av bærekraftig landbruk og dyrevelferd. En sommer på Hjørgunn Gård er mer enn bare ferie; det er en meningsfull og lærerik opplevelse. Programmet holdes i uke 26-27-31-32, påmelding og mer informasjon finner du på her.

 
 
 
 
4. Flotte strender i Østfold

Fredrikstad og omegn byr på et utvalg av vakre strender og badeplasser, hver med sine særegenheter og fasiliteter. Her er en kort oversikt over noen av dem:

Mærrapanna: Gode parkeringsmuligheter 600 meter fra badeplassen med gruset adkomstvei. Fasiliteter inkluderer toaletter, lekeplass, grill- og rasteplasser, og badestiger. Svaberg, leire-/sandbunn og langgrunt i bukta.

Dypeklo: Stor naturlig sandstrand og gresslette ved Oslofjorden. Badeflåte med stupebrett og stupebrett fra land. Kyststien i Fredrikstad - Onsøystien passerer badeplassen.

Foten: Flott badeplass med lekeapparater for barn, sandvolleyballbane og badebrygge med badeflåte. Tilrettelagt for bevegelseshemmede. Blått Flagg-sertifisert. Parkering med p-skive.

Høysand: Dette er en intim og koselig badevik som byr på en finkornet sandstrand, et stupetårn og en sandvolleyballbane. Om sommeren finnes det flere aktiviteter og spisesteder i nærheten, som ISI Bar, hvor du kan nyte en avkjølende is, Palma som serverer deres berømte Loaded fries, og Sporty Aktivitetssenter med minigolf. Avslutt dagen med lokal sjømat på Restaurant Salt for en fullverdig sommeropplevelse.

Saltholmen: Dette populære friområdet er kjent for sine flotte svaberg og en liten sandstrand. Området har en lang historie, og navnet kommer fra saltbrenning som foregikk på Saltholmen så tidlig som 1200-tallet og fram til begynnelsen av 1800-tallet. På sørsiden av Saltholmen ligger det flere idylliske små fiskehytter som nå benyttes som fritidshytter. Kyststien i Råde går innom parkeringsplassen på Saltholmen, og du finner et stort informasjonsskilt på stedet.

 
 
5. Gamlebyen Modelljernbanesenter

Gamlebyen Modelljernbanesenter er en flott attraksjon for barn og voksne i Fredrikstad. Her finner man en stor modelljernbaneutstilling, som viser Fredrikstad og Østfold slik det så ut på 1950-tallet. Modelljernbaneentusiaster vil sette pris på detaljene og den nøyaktige gjengivelsen av byen og landskapet. Senteret har også en butikk med alt av modelltog og -tilbehør.

 
 
6. INSPIRIA Science Center

INSPIRIA science center er et populærvitenskapelig opplevelses- og læringssenter i Sarpsborg innen matematikk, naturvitenskap og teknologi hvor de besøkende lærer ved å eksperimentere selv. I et vitensenter kan barn og voksne utforske fenomener knyttet til natur, miljø, helse og teknologi gjennom egen aktivitet og i samarbeid med andre.

TIPS: Rett ved siden INSIRIRA ligger Superland, besøk begge stedene og få 20% rabatt.

INSPIRIA er forløpig stengt men per dags dato er uteområdet åpent og de melder at hele senteret skal åpne 1. Juli. Superland er stengt til ubestemt tid. Vi anbefaler og å følge med på sidene deres for å holde dere oppdaterte på åpningstider

 
 
7.Bowling

Sarpsborg Bowlingsenter har det du trenger for en festlig aften. Ta med hele familien på bowling, pizza og brus! Bowling får frem konkurranse instinktet hos de fleste og kan være en morsom aktivitet for hele familien. Senter har også tilrettelagt med hjelpemidler slik at de med handicap også kan spille bowling

Her tilbyr de også Laserworld; den moderne formen for cowboy og indianer – og du får følelsen av å være i et dataspill i virkeligheten. Spillet foregår delvis i mørket. Her er det flere hundre meter med ganger og labyrinter, tett røyk, høy musikk og fantastiske lyseffekter. Her møter du roboter, baser og motspillere – og vil garantert få et herlig adrenalinkick av spenningen du opplever. En svært populær aktivitet for både barn og voksne

 
 
8. Borgarsyssel Museum 

Borgarsyssel Museum i Sarpsborg er en flott attraksjon for hele familien. Museet har en rekke utstillinger om Sarpsborgs historie og har også et friluftsmuseum. Her kan man se hvordan folk levde og arbeidet i området i tidligere tider. Museet tilbyr også aktiviteter og arrangementer for barn og voksne.

 
 
 
9. Minigolf

Klassisk sommerferie aktivitet! Her er en liste med 4 steder du kan spille minigolf i Østfold i Sommer:

 
 
 
10. Kino

Både Fredrikstad og Sarpborg har kinosal hvor du kan ta med barna og se en av årets filmnyheter.

 
11. Trampolinepark

I en trampolinepark finner du trampoliner så langt du kan se, hele gulvet er dekket med trampoliner, til og med opp etter veggen. Det finnes også skumbasseng. Her er det bare å boltre seg med alt man finner av attraksjoner.

 
12.  Padling i Kornsjø

Kornsjø ligger på grensen mellom Norge og Sverige, og er et flott sted å tilbringe en dag på vannet. Her kan man leie kano og padle langs elven eller på innsjøen. Prisen er rimelig og man kan velge mellom å leie for en time, et døgn eller lenger. Det er også mulig å leie vest for å være sikker på å være trygg på vannet.

 
13. Klatring på Grensen

Klatring på Grensen i Halden er en spennende aktivitet for barn og voksne som liker utfordringer og adrenalin. Klatreparken har flere forskjellige løyper med ulike vanskelighetsgrader, og tilbyr en flott mulighet til å utfordre seg selv og lære nye ferdigheter. Klatring på Grensen er åpent fra mai til september.

 
14. Leos Lekeland, Fredrikstad

Leos Lekeland er et innendørs lekeland for barn i Fredrikstad, og er et populært sted for familier som ønsker en dag full av moro og lek. Lekelandet har et bredt utvalg av aktiviteter, inkludert sklier, trampoliner, ballhav, hinderløyper og mye mer.

 
15. Østfoldbadet i Askim

Østfoldbadet er et flott badeland i Askim, og er et flott sted å ta med barna for en dag full av vannaktiviteter. Badelandet har flere sklier, både inne og ute, samt et stort bølgebasseng og et barnebasseng. Her kan man også spille sandvolleyball, minigolf og tennis. Østfoldbadet har også et eget spa for de som ønsker å slappe av.

 

Vi håper at denne guiden har inspirert deg til å utforske noen av de mange aktivitetene for barn i Fredrikstad, Sarpsborg og Halden. Østfold-regionen er rik på historie, kultur, vitenskap og friluftsliv, og det er mange muligheter for barn og familier til å lære og leke. Fra utforskning av festninger til å besøke lokale strender, er det et mangfold av ting å gjøre i denne regionen som kan skape varige minner.

 

Vær oppmerksom på at denne guiden er ment som en informativ ressurs, og vi tar ikke ansvar for eventuelle feil eller endringer som kan forekomme i tidsplaner, priser eller tilgjengelighet for de nevnte aktivitetene. Vi oppfordrer leserne til å sjekke de offisielle nettsidene eller kontakte aktivitetstilbyderne direkte for å få den mest oppdaterte og nøyaktige informasjonen før planlegging av besøket. God sommer!